Російська прокуратура зажадала для полонених «азовців» від 16 до 24 років колонії

Російська прокуратура зажадала для полонених «азовців» від 16 до 24 років колонії

Фото
Укрінформ
Прокуратура Росії зажадала покарання у вигляді від 16 до 24 років колонії для 23 громадян України, які служили в полку «Азов», а також працювали в його тиловому забезпеченні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медиазона.

На лаві підсудних опинився 21 представник «Азову», у тому числі 9 жінок, які перебувають у СІЗО Ростова-на-Дону. У місцевому військовому суді обвинувачення зажадало ув'язнити їх на терміни від 16 до 24 років.

Ще двоє – Давид Касаткін та Дмитро Лабінський – раніше повернулися в Україну в рамках обміну полоненими. Для них російський прокурор заочно запросив 24 та 23 роки колонії відповідно.

Оскільки жіночих колоній суворого режиму в Росії немає, передбачається, що  полонені українки відбуватимуть покарання в колонії загального режиму. Чоловіки перші кілька років мають провести у в'язниці, потім будуть переведені до колонії суворого режиму.

Проти загиблого у СІЗО Олександра Іщенка справу закрили.

Прокуратура країни-агресорки вважає доведеним, ніби всі підсудні проходили службу в полку «Азов» та висловлювали «негативне ставлення до російськомовного населення», а також дотримувались «проукраїнських радикальних поглядів».

Усі українці, які проходять у цій справі, у різний час служили в «Азові» за контрактом або були вільнонайманими службовцями. Деякі брали участь в обороні Маріуполя та «Азовсталі», інші на момент російського вторгнення вже залишили службу та були затримані у себе вдома на ТОТ або під час фільтрації. Більшість із жінок, що проходять у справі, — куховарки, які готували їжу для військовослужбовців «Азову».

Читайте також: Російські полонені з Курської області просять обміняти їх на азовців

Як повідомляв Укрінформ, український військовополонений Олександр Іщенко, який служив водієм у полку «Азов», помер у СІЗО-5 у Ростові-на-Дону. Згодом були оприлюднені документи, які показали, що в російському полоні Іщенка було жорстко вбито.

Фото: Медиазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-