Уряд погодив проведення конкурсу на будівництво нових електростанцій

Уряд погодив проведення конкурсу на будівництво нових електростанцій

Укрінформ
Кабінет міністрів погодив пропозицію Міністерства енергетики щодо проведення конкурсу на будівництво нових генеруючих потужностей.

Про це повідомив у Телеграміпостійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

"Погоджено з метою забезпечення енергетичної безпеки держави та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, наслідків військової агресії РФ проти України пропозицію Міністерства енергетики щодо прийняття рішення про проведення конкурсу на будівництво генеруючої потужності та виконання заходів з управління попитом і визначено умови проведення такого конкурсу", - повідомив депутат.

Читайте також: Електроспоживання не обмежуватиметься приблизно до середини жовтня - ДТЕК

Забезпечити проведення конкурсу Кабмін доручив Міненерго.

У Міненерго уточнили, що держава планує провести конкурси на будівництво загалом 700 МВт нової генерації, потужність одного об'єкта планується у межах 5-80 МВт.

"Передбачається проведення конкурсів для будівництва об’єктів, потужність кожного з яких становить 5 МВт – 80 МВт, а загальна потужність конкурсу 700 МВт. Відповідні об'єкти мають бути введені в експлуатацію до кінця 2027 року", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інфографікою міністерства, від об'єктів генерації вимагатиметься 8 годин гарантованої безперервної роботи, можливість активації із зупиненого стану за 15 хв, діапазон регулювання потужності - 80%.

Гранична ціна закупівлі за 1МВт становитиме майже 855 євро. Проєктний строк гарантованої експлуатації генеруючого обладнання має перевищувати 20 років або 100 тис. годин.

Як повідомлялося, за оцінкою НЕК "Укренерго", для створення стійкої до можливих атак енергосистеми Україна у найближчі роки має збудувати понад 12 ГВт потужностей,для чого треба 12-13 млрд євро.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-