Вінницький логістичний центр став повністю енергонезалежним завдяки СЕС

Вінницький логістичний центр став повністю енергонезалежним завдяки СЕС

Фото
Укрінформ
Вінницьке підприємство за рахунок встановлення дахової сонячної електростанції та установки зберігання енергії стало повністю енергонезалежним.

Про це у Фейсбуці повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Одне з вінницьких підприємств в цьому році стало повністю енергонезалежним і може працювати без централізованого електропостачання. На базі виробничих потужностей, окрім дахової СЕС потужністю 422 кВт, тут нещодавно встановили ще й установки зберігання енергії ємністю 396 кВт», - написав Моргунов.

Як повідомили Укрінформу у Вінницькій міськраді, йдеться про логістичний центр. Доповнення сонячних панелей обладнанням, яке накопичує вироблену електроенергію, дозволяє йому безперебійно працювати в умовах відключення світла та зберігати робочі місця.

Як повідомлялось, у Вінниці підприємства встановили понад 26 тис. сонячних панелей сумарною потужністю 14 МВт.

Читайте також: До 2030 року частка відновлюваних джерел енергії має становити 27% - Міненерго

У місті діє Порядок часткової компенсації витрат на придбане та встановлене обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ у межах програми підтримки бізнесу. Компенсація витрат на обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ становить 30% від сплачених (у межах нарахованих) підприємцем податків до бюджету Вінницької міської територіальної громади, але не більше фактичних витрат, спрямованих на придбання обладнання.

У червні цього року міська рада подвоїла розмір компенсації з міського бюджету підприємствам, які, крім сонячних електростанцій, встановлюватимуть акумулюючі електричні батареї.

З початку минулого року у Вінниці понад 50 суб'єктів господарювання перейшли на роботу з використанням енергії сонця. Загальна потужність встановлених СЕС - 12,22 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-