У НАЗК сподіваються на допомогу Японії в стратегічному аналізі корупційних ризиків у ключових секторах

У НАЗК сподіваються на допомогу Японії в стратегічному аналізі корупційних ризиків у ключових секторах

Фото
Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик під час зустрічі із послом Японії в Україні Мацудою Куніорі висловив сподівання на допомогу Японії у стратегічному аналізі корупційних ризиків у ключових секторах.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні на сайті НАЗК.

Сторони обговорили результати роботи НАЗК попри повномасштабну війну і пандемію COVID-19. У зв’язку з цим деякі функції НАЗК, зокрема подання й перевірка декларацій і звітів політичних партій були призупинені на тривалий період.

Павлущик наголосив, що Україна вдячна Японії за стійку підтримку, надану, зокрема через Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA), що відіграє важливу роль у формуванні антикорупційних механізмів в Україні.

“Важливою частиною діяльності НАЗК є стратегічний аналіз корупційних ризиків у ключових секторах, таких як відбудова, корпоративне управління в державних підприємствах, земельні відносини, охорона здоров'я, державні закупівлі, управління лісовим господарством, перетин кордону під час воєнного стану тощо. Ми були б вдячні за допомогу в цій роботі, зокрема у вигляді технічної експертизи та участі у програмах розвитку інституційної спроможності”, - зазначив голова НАЗК.

Посол у свою чергу висловив підтримку команді НАЗК, визнаючи подвійні виклики, з якими наразі стикається Україна.

Він зауважив, що зустріч стала "черговим кроком у зміцненні партнерських відносин між Україною та Японією, особливо в контексті спільних зусиль щодо боротьби з корупцією".

Читайте також: НАЗК й АРМА посилили співпрацю із пошуку активів, прихованих за кордоном

На переконання посла, зважаючи на початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу і намір приєднатися до Організації економічного співробітництва та розвитку, співпраця з Японією, зокрема через ініціативи JICA, набуває ще більшого значення.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Японія посилять співпрацю щодо відповідальності Росії за воєнні злочини.

Фото: nazk.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-