Енергетичні домовленості уряду та громад дозволять скоротити споживання тепла - Свириденко

Енергетичні домовленості уряду та громад дозволять скоротити споживання тепла - Свириденко

Укрінформ
Меморандуми про співпрацю, підписані між урядом та асоціаціями громад під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у Кропивницькому, дозволять скоротити споживання тепла в країні на 15 млн Гкал на рік.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Завдяки співпраці державних органів, органів місцевого самоврядування та профільних асоціацій ми очікуємо, що вдасться збільшити кількість термомодернізованих будівель та сонячних електростанцій. Ми очікуємо, що виконання всіх передбачених меморандумом завдань дозволить скоротити споживання тепла на 15 млн Гкал на рік, що знизить залежність від природного газу на 2,28 млрд кубічних метрів», – наголосила Свириденко.

За її словами, планується встановлення сонячних електростанцій загальною потужністю 1750 МВт, що забезпечить безперервне отримання послуг з опалення та водопостачання для майже 1,5 млн домогосподарств навіть під час обмежень постачання електроенергії.

Читайте також: Свириденко представила інструменти для підготовки до опалювального сезону

«Для енергосистеми, яка була дуже сильно пошкоджена прицільними ворожими атаками і є чутливою до коливань у споживанні електроенергії, критично важливо, щоб ми саме зараз активно впроваджували програми з енергоефективності, і робили це якомога швидше», - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Зазначається, що завдяки співпраці громад, центральної влади і профільних асоціацій майже 5 млн домогосподарств зможуть розраховувати на зменшення сум у платіжках за послуги ЖКГ.

Очікується, що впровадження альтернативної генерації на рівні місцевих громад сприятиме економії бюджетних коштів та підвищить стійкість загальнонаціональної електромережі.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня 2024 року в Кропивницькому підписано Меморандум про взаємодію у сфері підвищення енергетичної стійкості громад України, який дасть можливість владі на місцях отримати ефективніший доступ до державних програм з фінансування енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-