Три регіони України отримають €20 мільйонів на підтримку переселенців та відновлення економіки

Три регіони України отримають €20 мільйонів на підтримку переселенців та відновлення економіки

Укрінформ
За проєктом «Життєздатність+» внутрішньо переміщені особи, українці, які повернулися додому, та приймаючі громади Сумської, Чернігівської та Київської областей отримають підтримку на 20 млн євро.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, передає Укрінформ.

У межах проєкту планується надання грантів на перезапуск та підтримку бізнесу в Сумській, Чернігівській та Київській областях.

Йдеться, зокрема, про 150 грантів до 7 тис. євро для мікропідприємств; 90 грантів до 20 тис. євро для малих підприємств і 45 грантів до 15 тис. євро - для мікропідприємств на стартапи.

Окрім того, чотири економічні кластери отримають гранти до 80 тис. євро для підвищення конкурентоспроможності своєї продукції, стимулювання експорту, сприяння економічному розвитку області.

Читайте також: Енергетичні домовленості уряду та громад дозволять скоротити споживання тепла - Свириденко

Проєкт також включає освітню підтримку для різних груп населення трьох областей. ВПО та українці, які повернулися додому, молодь, жінки та інші члени громад матимуть можливість підвищити свою кваліфікацію та покращити шанси на працевлаштування.

Для цього 500 учасників отримають освітні ваучери вартістю до 1 000 євро кожен, які можна буде використати на професійні курси та програми підвищення кваліфікації.

Низка заходів буде спрямована на відновлення та посилення соціальної стійкості громад Сумської, Чернігівської та Київської областей, зокрема, відбудову об’єктів економічної інфраструктури, створення мережі хабів та субхабів.

Як повідомлялося, проєкт "Життєздатність+: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та осіб, постраждалих від конфлікту" реалізується Міністерством економіки України та Міжнародною організацією з міграції за фінансування Німецького банку розвитку (KfW).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-