Допомога Україні з розподіленою генерацією є серед пріоритетів міжнародного партнерства - нарада в РНБО

Допомога Україні з розподіленою генерацією є серед пріоритетів міжнародного партнерства - нарада в РНБО

Укрінформ
В Україні паралельно з відновленням енергетичної інфраструктури необхідно розвивати проєкт розподіленої генерації для забезпечення стійкості територіальних громад.

Як передає Укрінформ, про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко під час наради з питань розвитку розподіленої генерації за участю представників держав-партнерів та міжнародних донорських організацій, повідомила пресслужба РНБО у Фейсбуці.

Зокрема, зазначається, що секретар РНБО подякував присутнім за допомогу українському енергосектору й розповів про пріоритетні напрямки подальшої підтримки, необхідної для розвитку розподіленої генерації в контексті підготовки до осінньо-зимового опалювального періоду 2024-2025 років.

У виступі він акцентував увагу на тому, що через масовані ворожі атаки по всіх регіонах тривають ремонти традиційної генерації, але вже зрозуміло, що ці ресурси потребують максимального підсилення особливо у зимовий період. Саме тому, за словами Литвиненка, щоби впевнено пройти майбутній опалювальний сезон, потрібно спільно напрацювати максимально ефективні та конструктивні рішення.

«Паралельно з відновленням енергетичної інфраструктури нині ми мусимо розвивати проєкт розподіленої генерації для забезпечення стійкості територіальних громад. Це дозволить забезпечити прийнятні умови життєдіяльності населення та роботу критичної інфраструктури під час війни», – сказав Литвиненко.

Повідомляється, що присутній на нараді заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма сфокусував увагу на активній розбудові в Україні розподіленої генерації, зазначивши, що «це є одним із пріоритетних напрямів розвитку нашої держави».

Своєю чергою заступник міністра енергетики Світлана Гринчук поінформувала присутніх про поточний стан енергетики та нагальні потреби у підготовці до зими.

Як зазначається, посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова наголосила, що нині вся європейська спільнота має зосередитися на посиленні ППО для захисту критичної інфраструктури України й на гуманітарній допомозі у вигляді енергетичного обладнання, а в.о. директора Місії USAID, перший секретар посольства США в Україні Теодора Делл підкреслила, що важливо не лише готуватися до найближчої зими, а й до майбутніх осінньо-зимових періодів.

Читайте також: Рада планує спростити умови приєднання до електромереж

В ході дискусії представники держав-партнерів та міжнародних донорських організацій дійшли згоди, що допомога Україні в обладнанні для розвитку розподіленої генерації є одним із пріоритетів партнерства, та висловили сподівання на плідну співпрацю у рамках багатостороннього діалогу, інформують у РНБО.

Як повідомлялося, міністр енергетики Герман Галущенко під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ України закликав їх сприяти залученню інвестицій в українську енергетику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-