Рада планує спростити умови приєднання до електромереж

Рада планує спростити умови приєднання до електромереж

Укрінформ
Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт № 11392 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення господарської діяльності в частині приєднання до електричних мереж.

Про це народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він додав, що законопроєкт підтримали 285 депутатів.

Документ передбачає надання замовнику послуги з приєднання до електромереж права бути виконавцем робіт з проєктування та будівництва лінійної частини нестандартного приєднання та/або створення потужності та можливість бронювання потужності - зокрема, для установок для генерації електрики із вітру потужністю 20 МВт і більше.

Для стандартного приєднання до електромереж законопроєкт визначає лише напругу та потужність установки, інші технічні параметри стандартного приєднання встановлюються Кодексом систем розподілу.

Читайте також: Рада спрямувала дохід Укренерго від продажу перетинів на погашення боргів

Визначається, що договір про приєднання та технічні умови на приєднання набирають чинності з дня внесення замовником на рахунок оператора системи передачі частини вартості плати за приєднання - 10 євро в гривневому еквіваленті за 1 кВт замовленої до приєднання потужності.

Як повідомлялося, у липні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) посилила контроль за обленерго при приєднанні до електричних мереж електроустановок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-