Свириденко - на зустрічі з послом: Україна зацікавлена в локалізації виробництва японських компаній

Свириденко - на зустрічі з послом: Україна зацікавлена в локалізації виробництва японських компаній

Укрінформ
Україна зацікавлена в поглибленні співпраці з Японією, зокрема у локалізації виробництва японських компаній та реалізації спільних проєктів у сфері машинобудування та гуманітарного розмінування.

Про це йшлося під час зустрічі першої віцепрем'єр-міністерки – міністерки економіки України Юлії Свириденко з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі, повідомляє Укрінформ із посиланням на Мінекономіки.

"Цінуємо зусилля, які докладає Японія для реалізації проєктів через UNIDO. Зокрема, проєкту з трансферу японських технологій в Україну та створення спільних підприємств. На фінансування цього проєкту Японія виділила $188 млн, і ми переконані, що його реалізація позитивно вплине на розвиток українських підприємств", - сказала Свириденко.

Сторони обговорили питання локалізації виробництва японських компаній в Україні, нові можливості співпраці між українськими та японськими компаніями, зокрема у сфері машинобудування та гуманітарного розмінування.

Читайте також: Україна отримала техніку й обладнання від Японії за програмою екстреного відновлення

Також обговорено перспективи співпраці у гуманітарному розмінуванні, зокрема можливість локалізації виробництва японської техніки в Україні, за прикладом вже реалізованого проєкту з хорватською компанією DOK-ING.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки України завершило процес реєстрації представництва Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) в Україні, що сприятиме залученню японських інвестицій та прискорить впровадження передових технологій на українських підприємствах.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-