Шмигаль обговорив з віцепрезидентом ЄБРР реалізацію спільних проєктів

Шмигаль обговорив з віцепрезидентом ЄБРР реалізацію спільних проєктів

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і віцепрезидент Європейського банку реконструкції та розвитку Маттео Патроне обговорили реалізацію спільних інфраструктурних і гуманітарних проєктів, зокрема про забезпечення водопостачанням Миколаєва.

Як передає Укрінформ, про це очільник уряду повідомив у Телеграмі.

За його словами, “ЄБРР є одним із головних наших партнерів та надійним інвестором. Збільшення інвестицій в Україну досягли понад 4,5 млрд євро з лютого 2022 року”.

Шмигаль подякував ЄБРР за критично важливу підтримку енергетики та співпрацю з українськими енергетичними компаніями. “Це допомагає посилювати їхню стійкість, коли Росія намагається знищити нашу енергосистему”, - зазначив глава уряду.

Також Шмигаль і Патроне проговорили втілення інфраструктурних і гуманітарних проєктів, зокрема забезпечення водопостачанням Миколаєва. “Очікуємо, що проєкт буде втілений якнайшвидше”, - підкреслив очільник уряду.

“Окрему увагу приділили продовольчій безпеці, підтримці приватного сектора й відновленню транспортної інфраструктури. Розраховуємо, що ЄБРР надалі збільшуватиме свої інвестиції в нашу державу та реалізовуватиме проєкти відбудови задля сильної і квітучої України”, - додав Шмигаль.

Читайте також: ЄБРР та ПриватБанк підписали угоду про гарантії для кредитування бізнесу на €400 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Україна та ЄБРР обговорили можливості розширення інвестицій в енергетичні та інфраструктурні проєкти, а також перспективи співпраці у сфері протимінної діяльності та розвитку людського капіталу.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-