В Одесі проходить форум економічного відродження

В Одесі проходить форум економічного відродження

Фото
Укрінформ
В Одесі 12 вересня стартував форум економічного відродження та розвитку «Odesa Economic Revival Forum».

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами міського голови Одеси Геннадія Труханова, основна мета форуму - показати представникам бізнесу інвестиційну привабливість Одеси і готовність міста до розвитку та співпраці.

«Ми маємо унікальну можливість обговорити не лише виклики, з якими ми стикаємося, а й нові бізнесові ініціативи та перспективи для розвитку регіону. Ми повинні сприяти сталому економічному зростанню, це насамперед енергетичне перезавантаження та когенерація в енергетиці, а також туризм – це лише кілька напрямків, які мають стати основою для нашого спільного майбутнього», - сказав Труханов.

В Одесі проходить форум економічного відродження / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Він наголосив на важливості залучення інвестицій у розвиток економічного потенціалу міста, насамперед в портову інфраструктуру, адже Одеса має стратегічне значення для глобальної харчової безпеки. Труханов додав, що міською владою визначені території під розвиток індустріальних парків. Одна з них знаходиться поруч із портом і є його єдиною територією розвитку – потрібно тільки підвести інфраструктуру.

"Це індустріальний парк і зона пріоритетного розвитку. Ми вивчали досвід наших європейських партнерів, подивилися і зробили таку модель для нашого регіону. Ми виділяємо близько 2 гектарів землі, щоб бізнес прийшов і бачив, що тут можна будувати. Біля порту — всі умови для того, щоб будувати бізнес", - сказав Труханов.

Читайте також: Бізнес помякшив оцінки результатів своєї діяльності - Нацбанк

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що цей форум - майданчик для очного продуктивного спілкування представників бізнесу і партнерів

«Злагодженість і міжнародна підтримка є основою для інновацій та креативності, що є в основі відбудови України», - сказав Кіпер.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі 14-16 червня пройшов міжнародний «Black Sea Security Forum», головна тема якого - обговорення безпекової ситуації в Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-