Нафта слабко дорожчає, але завершує тиждень у мінусі

Нафта слабко дорожчає, але завершує тиждень у мінусі

Укрінформ
Ціни на нафту слабко зростають у п'ятницю, 23 серпня, але завершують тиждень у мінусі. На ринок тиснуть сигнали ослаблення темпів зростання економіки КНР, і спаду активності у промисловому секторі США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Жовтневі ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,05 (0,06%), до $77,27 за барель. У четвер Brent здорожчала на $1,17 (1,5%), до $77,22 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI подорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,05 (0,07%), до $73,06 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $1,08 (1,5%), до $73,01 за барель.

Цього тижня Brent здешевшала на 3%, WTI – на 3,2%.

Попередній індекс менеджерів із закупівель (PMI) в американському промсекторі у серпні знизився до 48 пунктів із 49,6 пункту місяцем раніше, повідомила у четвер S&P Global, яка розраховує цей індикатор. Значення індексу нижче від 50 пунктів свідчить про зниження ділової активності.

Читайте також: Індія у липні стала найбільшим імпортером російської нафти, випередивши Китай

Крім того, трейдери сподіваються на зниження напруженості на Близькому Сході у результаті перемовин про припинення вогню в секторі Гази, які проводяться за участю США.

«Зараз ціни на нафту знижуються швидше, ніж цього вимагають фундаментальні чинники. Однак попит почне опускатися після літнього сезону, а постачання з країн як ОПЕК, так і не ОПЕК у ІV кварталі почнуть зростати, тому ми побачимо вирівнювання балансу попиту й пропозиції, яка з 2025 року перейде у надлишок попиту», – наголошується в огляді Morgan Stanley.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-