США попередили про санкції країни, які дозволяють відкривати філії російським банкам

США попередили про санкції країни, які дозволяють відкривати філії російським банкам

Укрінформ
США попередили, що країни, які торгують з Росією, ризикують потрапити під вторинні санкції, якщо дозволять російським банкам відкривати філії для фінансування постачання товарів для воєнної машини РФ.

Про це Financial Times заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо, передає Укрінформ.

За словами заступника міністра, цей крок має на меті унеможливити обхід санкцій Росією, яка знаходила способи оплати товарів подвійного призначення, необхідних для виробництва озброєнь.

«Ми будемо переслідувати не лише філії, які відкриватимуться, а й інші організації та компанії у вашій юрисдикції, які працюють з ними. Це не лише попередження щодо ведення бізнесу з дочірніми компаніями або філіями вже підсанкційних установ», - сказав Адеємо.

Указ, виданий Білим домом у грудні 2023 року, попереджає іноземні фінустанови про ризик вторинних санкцій, якщо вони здійснюють або сприяють проведенню транзакцій, пов'язаних із російським військово-промисловим комплексом. У червні коло суб'єктів, які підпадають під дію санкцій, було розширено і тепер охоплює будь-яку підсанкційну російську організацію.

За словами Адеємо, США переключили свою увагу на менші банки в деяких країнах після того, як великі кредитори у Китаї, Туреччині та ОАЕ відмовилися від російських контрагентів.

Заступник міністра зауважив, більшість великих банків відступили під тиском Заходу.

«Вони значно активніше ведуть бізнес зі США, ЄС, Британією та іншими членами нашої коаліції, ніж з Росією. Вони не хочуть втрачати доступ до долара, євро, фунта або єни, - наголосив він.

Читайте також: Заводам РФ загрожує банкрутство через заборону Китаю постачати критично важливу сировину

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня США оголосили новий пакет санкцій, який охоплює близько 400 суб’єктів, пов’язаних з російськими паливно-енергетичними та металургійними секторами, фінансовою сферою та постачанням товарів подвійного призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-