У МАГАТЕ прокоментували пошкодження резервної лінії живлення ЗАЕС

У МАГАТЕ прокоментували пошкодження резервної лінії живлення ЗАЕС

Укрінформ
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що Запорізька АЕС занадто часто опиняється в небезпечній залежності від єдиного джерела живлення внаслідок обстрілів.

Про це йдеться у повідомленні Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передає Укрінформ.

Гроссі зауважив, що ЗАЕС 22 серпня втратила підключення до єдиної зовнішньої резервної лінії електропередачі, яка залишилася, і знову стала залежною від одного джерела живлення.

Місія МАГАТЕ з підтримки та допомоги ЗАЕС була поінформована про те, що 22 серпня близько 16:00 через коротке замикання була відключена резервна лінія електропередачі «Феросплавна - 1». На ЗАЕС підтвердили, що диспетчер України перевів лінію на технічне обслуговування, 23 серпня о 15:30 вона була відновлена.

На ЗАЕС місії повідомили, що причина короткого замикання або можливого пошкодження лінії невідома.

Останнє відключення сталося після повідомлень про військову активність у регіоні та за його межами. Команда МАГАТЕ повідомила, що протягом останніх 24 годин чула вибухи поблизу ЗАЕС.

«Це занадто часте явище, коли найбільша в Європі атомна електростанція знову змушена покладатися лише на одне зовнішнє джерело електроенергії для підтримання своїх основних функцій з ядерної безпеки підкреслює вразливість цього великого об'єкта. Це не є прийнятним, і дуже важливо зараз збільшити зусилля для дотримання п'яти конкретних принципів захисту об'єкта», - сказав Гроссі.

Читайте також: Ворог використовує територію ЗАЕС як майданчик для ударів по Нікополю - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок обстрілів була пошкоджена одна із двох ліній електропередачі, які живлять тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

На час збою ЗАЕС була підключена до єдиної збереженої лінії 750 кВ «Дніпровська». До війни ЗАЕС мала чотири лінії електропередачі 750 кВ та шість ліній 330 кВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-