Шмигаль запросив Литву долучитися до закупівлі зброї та військової техніки в українських виробників

Шмигаль запросив Литву долучитися до закупівлі зброї та військової техніки в українських виробників

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запросив Литву долучитися до ініціативи із закупівлі озброєння і військової техніки в українських виробників.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

Шмигаль заявив: "Радий вітати в Києві справжнього друга України Прем’єр-міністерку Литви Інгріду Шимоніте в особливий для нас день — у День Незалежності".

Він подякував за послідову підтримку й надання різного виду допомоги, зокрема в енергетиці. Литовські виробники готові надавати допомогу у вигляді генераторів і сонячних панелей.

"Також високо цінуємо участь Литви в різних міжнародних коаліціях на підтримку України", - зазначив очільник уряду.

Як зауважив Шмигаль, він "запросив Литву долучитися до ініціативи із закупівлі українського озброєння і військової техніки в наших виробників. Ми також зацікавлені у створенні в Україні спільних інноваційних виробничих потужностей, які працюватимуть для Збройних сил".

Прем'єр наголосив, що посилення протиповітряної оборони залишається пріоритетом.

Литва і надалі залишається близьким і надійним партнером України в боротьбі за незалежність і справедливість, заявив Шмигаль.

Читайте також: В Україні для виробників озброєнь запустили проєкт безкоштовних випробувань «Залізний полігон»

Як повідомляв Укрінформ, Шимоніте під час виступу українською мовою на урочистому заході до Дня Незалежності України у Києві заявила, що Литва і надалі робитиме все, щоб наблизити перемогу України, яку держави святкуватимуть разом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-