БЕБ з початку року упередило розтрату ₴9,8 мільярда бюджетних коштів

БЕБ з початку року упередило розтрату ₴9,8 мільярда бюджетних коштів

Укрінформ
Працівники підрозділів аналізу інформації та управління ризиками Бюро економічної безпеки з початку поточного року упередили розтрату 9,8 млрд грн бюджетних коштів.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Так аналітики БЕБ у Києві виявили ризиковий тендер на капітальний ремонт лікарні вартістю 504 млн грн. На Закарпатті аналітики Бюро виявили порушення на 320 млн грн під час закупівлі послуг з експлуатаційного утримання доріг", - йдеться у повідомленні.

На Одещині БЕБ упередило розтрату 316 млн грн бюджетних коштів на реконструкції закладів соціальної сфери. Посадовці планували провести реконструкцію будівель пологового будинку в Одесі та дошкільного закладу в Березівському районі Одеської області. Вартість послуг становила понад 175 млн грн та 147 млн грн відповідно.

У пресслужбі зазначають, що за цей період до державних органів, органів місцевого самоврядування, розпорядників чи одержувачів бюджетних коштів надіслано 541 рекомендацію задля недопущення втрат бюджету.

Аналітики Бюро економічної безпеки у Києві виявили порушення у тендері на 272 млн грн при закупівлі комп’ютерного обладнання банківська установа, основним акціонером якої є держава.

Загалом під час аналізу закупівель фахівці Бюро економічної безпеки виявили та упередили розтрату 7,4 млрд грн.

Читайте також: Будівництво укриттів: БЕБ виявило ризикові тендери на більш як ₴89 мільйонів

Також аналітики БЕБ зупинили розповсюдження ризикового податкового кредиту з ПДВ на суму 1,5 млрд грн та незаконне відшкодування ПДВ у розмірі 800 млн грн.

Як повідомлялось, нещодавно БЕБ за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора завершили розслідування стосовно бізнесмена Ігоря Коломойського та колишнього керівника столичної філії одного із банків про заволодіння мільярдами гривень і легалізацію доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-