Сійярто звинуватив Єврокомісію у навмисному перешкоджанні енергопостачанню Угорщини

Сійярто звинуватив Єврокомісію у навмисному перешкоджанні енергопостачанню Угорщини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловив думку, що Єврокомісія навмисно намагається завадити нормальному енергопостачанню Угорщини й Словаччини, не втручаючись у питання зупинки транзиту нафти “Лукойл”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на своїй сторінці у соцмережі Х написав речник уряду Угорщини Золтан Ковач.

“Міністр закордонних справ Петер Сійярто розкритикував Європейську комісію за бездіяльність стосовно питання транзиту нафти “Лукойл”, припустивши, що відсутність втручання вказує на те, що з Брюсселя до Києва надсилаються вказівки щодо перешкоджання енергопостачанню Угорщини й Словаччини”, - заявив Ковач.

Сійярто також заявив, що Угорщина близька до фіналізації довготермінової угоди, яка “гарантуватиме продовження нафтової співпраці із Росією”.

Читайте також: Сійярто назвав Хорватію «ненадійною» для транзиту нафти - Загреб обурився

Окрім цього міністр закордонних справ Угорщини висловив думку, що Євросоюз дотримується “саморуйнівної політики”.

Як повідомляв Укрінформ, Словаччина та Угорщина заявили, що перестали отримувати нафту від свого ключового постачальника "Лукойл" після того, як минулого місяця Україна ввела заборону на транзит ресурсів російської енергетичної компанії нафтопроводом «Дружба» через свою територію. Цей крок обурив офіційних осіб у Словаччині та Угорщині, які стверджували, що блокування постачання поставить під загрозу їхню енергетичну безпеку. Європейська комісія отримала лист від міністрів закордонних справ Угорщини та Словаччини зі скаргою на санкції, які Україна застосувала проти компанії «Лукойл».

Речник Європейської комісії сказав, що аналіз ЄС не показує безпосереднього ризику для поставок двом країнам, і що зараз Єврокомісія чекає на детальнішу інформацію від Угорщини та Словаччини.

Фото: Мережа Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-