В Україні 1872 компанії мають борги із зарплати - Опендатабот

В Україні 1872 компанії мають борги із зарплати - Опендатабот

Укрінформ
Станом на початок серпня 2024 року 1872 компанії в Україні мають заборгованість із виплати заробітної плати своїм працівникам.

Про це повідомляє Опендатабот із посиланням на дані Міністерства юстиції, передає Укрінформ.

"Понад 34 тис. боргів по зарплаті було зареєстровано станом на 6 серпня 2024 року, за даними Міністерства юстиції. Боржниками виявилися майже 2 тис. компаній», - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними аналізу, найбільше компаній-боржників зафіксовано на Сумщині – 5,6 тис. проваджень або 16,4% від загальної кількості. На другому місці Київ із показником у 3,4 тис. боргів по зарплаті (9,8%). Третє місце посідає Дніпропетровська область – 2,2 тис. або 6,6%.

Серед організаційно-правових форм найбільшими боржниками є державні підприємства та акціонерні товариства – понад 11 та 9 тис. проваджень або 33,8% та 28,8% від усіх боргів відповідно. На третьому місці ТОВ – 4,9 тис. або 14,2%.

За даними відомства, кількість нових проваджень за боргами по зарплаті зменшилась на 29% після початку повномасштабного вторгнення. Однак уже цього року кількість нових проваджень зросла на 7,1% порівняно з усім минулим роком.

Читайте також: На міжурядовій нараді підбили підсумки реформи з оплати праці держслужбовців у I півріччі

Як повідомляв Укрінформ, у січні – червні 2024 року в Україні відкрилося понад 18 тис. нових компаній, більшість яких є товариствами з обмеженою відповідальністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-