Ціни на нафту стабілізувалися на тлі невизначеності перспектив світового попиту

Ціни на нафту стабілізувалися на тлі невизначеності перспектив світового попиту

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок майже не змінюються в середу, 28 серпня, після першого за чотири сесії зниження на день раніше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Жовтневі ф'ючерси на Brent здорожчали на лондонській біржі ICE Futures на 2 центи – до $79,57 за барель. У вівторок Brent здешевшала на $1,88 (2,3%), до $79,55 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI подешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на 1 цент, до $75,52 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $1,89 (2,4%), до $75,53 за барель.

Настрій трейдерів став негативнішим порівняно з минулим місяцем «через побоювання з приводу світового попиту, навіть попри збереження дефіциту пропозиції на фізичних ринках», написали аналітики ICICI Bank.

Вони зазначили, що зниження котирувань стримує «збережена геополітична напруженість між Ізраїлем і рухом «Хезболла», а також новини про скорочення видобутку в Лівії».

Раніше влада на сході Лівії оголосила форс-мажор, що стосується видобутку й експорту нафти на підконтрольній їм території. На сході країни розташовані найбільші родовища й експортні термінали. При цьому ЗМІ повідомляють, що як мінімум на деяких родовищах видобуток нафти триває, попри оголошене призупинення.

Читайте також: Енергетична галузь Норвегії зіштовхується із загрозами з боку Росії

Увагу трейдерів також спрямовано на щотижневі дані про запаси енергоносіїв у США, які буде оприлюднено пізніше у середу. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що нові відомості вкажуть на зниження запасів нафти минулого тижня на 3 млн барелів.

Оцінки Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні, показали падіння запасів нафти в Штатах минулого тижня на 3,4 млн барелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-