Укрзалізниця показала, як будують євроколію Чоп-Ужгород

Укрзалізниця показала, як будують євроколію Чоп-Ужгород

Відео
Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» розпочало комплекс робіт із підготовки земельного полотна до укладення 22 кілометрів залізничної колії євростандарту на ділянці Чоп-Ужгород.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба "Укрзалізниці", передає Укрінформ.

Відео: Укрзалізниця

“Компанія на дільниці Чоп - Ужгород розпочала комплекс робіт із підготовки земельного полотна до укладення євроколії 1435 мм. Для цієї дільниці залізничники наразі збирають на власних потужностях рейкошпальну решітку”, - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що триває ремонт штучних споруд, розташованих уздовж ділянки. Раніше залізничники виконали комплекс підготовчих робіт. Зокрема, проведена зачистка місця будівництва від порослі, чагарників, завершено поточний ремонт колії №2 станції Струмківка для руху залізнично-будівельної техніки.

Проєктом передбачене будівництво 22 км залізничної колії європейського стандарту та реконструкцію штучних споруд, об'єктів та мереж інженерного забезпечення. Крім того, планується оснащення колії двостороннім напівавтоматичним блокуванням та пристроями мікропроцесорної диспетчерської централізації.

Читайте також: Укрзалізниця впровадила жестову мову у швидкісних поїздах та вокзалах Києва та Львова

Реалізація проєкту йде за графіком і буде завершена до липня 2025 року.

В УЗ нагадали, що загальна вартість проєкту становить 1,3 млрд грн, 50% з якої профінансує фонд ЄС Connecting Europe Facilit (CEF). Компанія реалізовує цей проєкт за результатами успішної участі в конкурсному відборі проєктів CEF у 2022 році.

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» до 2028 року планує придбати 20 швидкісних потягів «Інтерсіті» моделі Hyundai Rotem на загальну суму $400 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-