В Україні прогнозують менший урожай винограду

В Україні прогнозують менший урожай винограду

Ексклюзив
Укрінформ
За попереднім прогнозом профільної корпорації, врожай українського винограду зменшиться на 30% порівняно з минулим роком.

Про це в коментарі для Укрінформу розповів генеральний директор корпорації з виноградарства та виноробної промисловості “Укрвинпром” Володимир Кучеренко.

“Зниження врожайності пов'язане з кількома факторами. Зокрема, повномасштабне вторгнення, погодні умови, а також зменшення кількості робітників, що ускладнює роботу на виноградниках. За попередньою оцінкою, врожайність може бути меншою на 30%, ніж торік”, - сказав Кучеренко.

Він додав, що негативний вплив мали посуха у багатьох регіонах України та відсутність дощів, а також замінування території і знищення ворогами важливої інфраструктури. Ці фактори змусили виробників скоротити обсяги виробництва.

Читайте також: Рада вдосконалює законодавство у галузях виноградарства та виноробства

На думку Кучеренка, попри ці виклики, зарано говорити про точні цифри ймовірного врожаю, оскільки сезон лише розпочався. Незважаючи на труднощі, винороби зможуть забезпечити продукцією як внутрішнього споживача, так і виготовити товар на експорт.

Як повідомлялось, Міністерство культури та інформаційної політики та корпорація “Укрвинпром” підписали меморандум про співпрацю щодо збереження розвитку виноградарства та виноробства як української культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-