Україна зацікавлена у залученні американських інвестицій в оборонний сектор - Свириденко

Україна зацікавлена у залученні американських інвестицій в оборонний сектор - Свириденко

Укрінформ
Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки обговорила з міністром торгівлі США Джиною Раймондо залучення інвестицій в Україну, зокрема в оборонну сферу. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, передає Укрінформ.

«Юлія Свириденко та Джина Раймондо обговорили розбудову інфраструктури залучення інвестицій в Україну. Зокрема, у контексті залучення інвестицій в оборонний сектор України Юлія Свириденко висловила вдячність за оголошену державним секретарем США Ентоні Блінкеном допомогу у розмірі $2 млрд», - йдеться в повідомленні.

Свириденко зауважила, що Україна зацікавлена у використанні частини цих коштів для виробництва озброєння спільно з американськими компаніями, зокрема через створення спільних оборонних підприємств.

Також сторони обговорили розвиток ринку страхування від воєнних ризиків та страхування бізнес-подорожей та шляхи залучення приватних страхових компаній з США для розвитку цього сегменту ринку.

Читайте також: Делегація України обговорила з Остіном потреби Сил оборони та спільне виробництво зброї

Йшлося на зустрічі і про залучення на фінансування до програм іпотечного кредитування. Зокрема, фінансової підтримки з боку Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку (DFC) для програми "єОселя".

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з віцепремʼєр-міністром – міністром економіки Юлією Свириденко розпочала візит до Вашингтона. Перша зустріч відбулася з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-