Делегація України обговорила з Остіном потреби Сил оборони та спільне виробництво зброї

Делегація України обговорила з Остіном потреби Сил оборони та спільне виробництво зброї

Фото
Укрінформ
Українська делегація на чолі з віцепремʼєр-міністеркою – міністеркою економіки України Юлією Свириденко розпочала візит до Вашингтона, перша зустріч відбулася з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Офісу Президента.

Як зазначається, в зустрічі взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, міністр оборони Рустем Умєров, заступник міністра оборони Олександр Балануца, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Володимир Горбатюк і начальник Головного управління логістики Генерального штабу ЗСУ Микола Шевцов.

Очільник Офісу глави держави подякував Президентові Джозефу Байдену, обом палатам і партіям Конгресу США та всьому американському народові за допомогу Україні в боротьбі з російською агресією.

Окрім того, Єрмак і Умєров розповіли про ситуацію на полі бою, потреби Сил оборони в озброєнні й техніці, а також нещодавні обстріли енергетичної системи з боку держави-агресорки.

Як зазначається, упродовж цього тижня РФ ударила по Україні понад 400 ракетами різних типів та дронами. Українська сторона зазначила, що Україна потребує посилення ППО для захисту людей і критичної інфраструктури.

Також Єрмак наголосив на тому, що для України надзвичайно важливо якомога швидше отримати зброю з уже оголошених оборонних пакетів.

Як зауважили в ОП, під час зустрічі також обговорили тренування українських воїнів і спільне виробництво зброї.

Читайте також: Міністри оборони США та Польщі обговорили військову допомогу Україні

Своєю чергою Умєров відзначив особистий внесок Остіна в роботу Контактної групи з питань оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США планує виділити новий пакет оборонної підтримки України на суму 125 мільйонів доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-