Міністри оборони США та Польщі обговорили військову допомогу Україні

Міністри оборони США та Польщі обговорили військову допомогу Україні

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін зустрівся з міністром оборони Польщі Владиславом Косіняком-Камишем у Пентагоні, обговоривши, зокрема, незмінне лідерство Польщі у допомозі оборони України.

Про це повідомила пресслужба Пентагону, передає Укрінформ.

Остін відзначив постійний внесок Польщі серед ключових союзників, які надають підтримку у короткострокових і довгострокових потребах України у сфері безпеки.

«Польща завжди розуміла, що путінська війна в Україні загрожує нашій спільній безпеці. Сполучені Штати і Польща, разом з нашими союзниками і партнерами, стоять за вільну і суверенну Україну», - сказав Остін.

Він додав, що внесок Польщі у вигляді важливої логістичної підтримки та допомоги у сфері безпеки був ключовим для здатності України захистити себе від нападу Росії.

Косіняк-Камиш зазначила, що американсько-польські відносини продовжують досягати нових рівнів, оскільки обидві країни спільно працюють над вирішенням викликів у сфері безпеки.

«У світі, який швидко змінюється, виклики безпеці стали більш суперечливими, складними і взаємопов'язаними», - сказав польський міністр оборони, додавши, що, на додаток до війни Росії в Україні, Польща також стикається зі зростанням загрози ворожих дій з боку сусідньої Білорусі.

Читайте також: Збиття Польщею російських ракет і дронів в Україні викликає скепсис у НАТО - міністр оборони РП

Як повідомляв Укрінформ, армія США уклала контракт на виробництво ракет Javelin на суму 1,3 мільярда доларів, що є найбільшим однорічним замовленням на ці ракети на сьогодні.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-