Збиття Польщею російських ракет і дронів в Україні викликає скепсис у НАТО - міністр оборони РП

Збиття Польщею російських ракет і дронів в Україні викликає скепсис у НАТО - міністр оборони РП

Укрінформ
Питання збиття у повітряному просторі України польською системою ППО російських ракет і бойових дронів викликає «великий скепсис» серед країн НАТО.

Про це у коментарі РАР заявив віцепремʼєр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, коментуючи заяву Президента України Володимира Зеленського про те, що Київ веде переговори з Варшавою з цього приводу, але польська влада вагається, аби не залишитися наодинці з цим рішенням, передає Укрінформ.

Глава Міноборони Польщі зазначив, що в країнах НАТО з цього питання панує "великий скепсис".

"І жодна країна одноосібно не ухвалюватиме такі рішення. Я не бачу в НАТО прихильників, щоб це рішення ухвалювалося", - наголосив віцепрем'єр Польщі.

Він додав, що не здивований, чому Президент Зеленський наголошує на цьому, адже такою є його роль.

"Але наша роль в тому, щоб ухвалювати рішення в інтересах польської держави. І це те, що ми сьогодні робимо", - наголосив Косіняк-Камиш.

Як заявив напередодні в коментарі Укрінформу ексміністр національної оборони РП Януш Онишкевич, рішення про збиття російських повітряних цілей над територією України може ухвалюватися однією чи кількома країнами НАТО, без залучення усього Альянсу, але за згодою інших країн Організації. Як підкреслив експерт, нещодавнє порушення російським повітряним обʼєктом повітряного простору Польщі «однозначно актуалізує тему збиття польською системою ППО російських повітряних цілей над територією України».

Читайте також: У Польщі відповіли Зеленському на прохання про передачу МіГів

Під час нещодавньої масованої атаки РФ на Україну один російський безпілотник залетів у Польщу зі Львівської області. Він перебував на радарах польської системи ППО пів години. Станом на сьогодні здійснюються його пошуки у Люблінському воєводстві країни.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після цієї ракетної атаки Росії закликав партнерів дозволити Україні далекобійні удари по військових цілях на території РФ та домовитися про використання ППО партнерів для збивання ракет і дронів.

Фото: PAP/Paweł Supernak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-