Кулеба після масованої атаки закликав партнерів дозволити далекобійні удари по військових цілях у РФ

Кулеба після масованої атаки закликав партнерів дозволити далекобійні удари по військових цілях у РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після ранкової ракетної атаки Росії закликав партнерів дозволити Україні далекобійні удари по військових цілях на території РФ та домовитися про використання ППО для збивання ракет і дронів.

Про це глава Кулеба заявив у соцмережі X, передає Укрінформ.

Він зауважив, що Росія завдала масованого ракетного та дронового удару насамперед по об’єктах критичної цивільної інфраструктури та енергосистеми, є загиблі і поранені серед цивільних, пошкодження енергетичних об’єктів.

«Російські атаки не мають виправдання. Міжнародне співтовариство має рішуче засудити їх і відповісти реальними діями. Є два конкретні рішення, які наші партнери можуть прийняти, щоб допомогти нам швидше покласти край російському терору. По-перше, дати згоду на далекобійні удари України по всіх законних військових цілях на території Росії. По-друге, домовитися про використання можливостей протиповітряної оборони партнерів для збивання ракет і безпілотників поблизу їх повітряного простору», - підкреслив Кулеба.

Він наголосив, що жодне з цих рішень не є ескалаційним, а навпаки - вони будуть стримувати Росію, сприятимуть зменшенню терору та кількості російських атак, а також їхніх жертв.

Читайте також: Винищувачі F-16 та додаткові системи ППО: Кулеба поговорив із главою МЗС Нідерландів

«Дійте зараз, а не пізніше. Допоможіть нам врятувати життя», - закликав глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок російської масованої атаки вранці 26 серпня постраждали 15 областей України. Ціллю загарбників стала енергетична інфраструктура. Є пошкодження в кількох регіонах, Укренерго змушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоб стабілізувати систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-