Уряд погодив склад наглядової ради «Енергетичної компанії України»

Уряд погодив склад наглядової ради «Енергетичної компанії України»

Укрінформ
Кабінет міністрів погодив подання Фонду державного майна України про призначення наглядової ради АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ). За результатами конкурсного відбору до її складу увійдуть троє незалежних членів, ще два представники делеговані державою.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Фонду.

Зазначається, що незалежними членами наглядової ради ЕКУ стануть керуючий директор консалтингової компанії Stratos Energy Consulting Пітер Стайлз, член правління енергодистрибуційної компанії Yedas Grids (Туреччина) Абдулла Коксаль та старший менеджер консалтингової компанії LCHM (Велика Британія) Олександр Мужель.

Стайлз понад 20 років обіймав посаду виконавчого члена правління Європейської федерації енергетичних трейдерів (EFET). До цього дев'ять років працював віцепрезидентом Enron Europe. Має значний досвід реалізації масштабних проєктів у Європі, пов’язаних з виробництвом електроенергії, трейдингом електроенергією та газом, а також у сфері відновлюваної енергетики і торгівлі квотами на викиди вуглецю.

Коксаль понад три роки працював в українському енергохолдингу ДТЕК, зокрема, керував запуском бренду YASNO. Обіймав керівні посади в енергокомпанії Enerjisa (Туреччина, венчурний актив Sabancı Holding і E.ON), також працював у компанії Siemens у Туреччині.

Читайте також: Державний трейдер ЕКУ отримав право на постачання електроенергії оборонним підприємствам

Мужель, працюючи на керівних посадах в Bank of America Merrill Lynch і ING Bank (Велика Британія), відповідав за діяльність на ринку первинного капіталу, у тому числі, залучення фінансування для великих енергетичних компаній. У 2021-2023 роках обіймав посаду члена наглядової ради ПАТ «Центренерго».

Членами наглядової ради від держави будуть призначені заступники голови Фонду державного майна України Оксана Осьмачко та Ігор Тимошенко.

Загалом у конкурсному відборі на посади незалежних членів наглядової ради взяв участь 41 кандидат.

«ЕКУ за короткий термін стала одним із лідерів енергетичного трейдингу в Україні і №1 за рівнем прибутку і сплачених державі дивідендів серед усіх підприємств в управлінні Фонду державного майна. <...> Формуючи наглядову раду ЕКУ, ФДМУ ставив перед собою завдання створити можливості для зайняття компанією нових позицій на внутрішньому і зовнішньому ринках», - прокоментував голова ФДМУ Віталій Коваль.

Читайте також: Державний енерготрейдер ЕКУ сплатив ₴100,4 мільйона дивідендів за 2023 рік

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) - національна енерготрейдингова компанія, яка пропонує комплексні рішення з купівлі, продажу і управління енергоресурсами. 100% ЕКУ належать державі, управління компанією здійснює Фонд державного майна України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-