Україна інвестувала через гранти понад ₴9 мільярдів у розвиток малого й середнього бізнесу

Україна інвестувала через гранти понад ₴9 мільярдів у розвиток малого й середнього бізнесу

Укрінформ
За понад два роки дії проєкту "єРобота" держава інвестувала через гранти в підприємництво 9,3 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

"Майже 20 тисяч підприємців вже скористались грантовими програмами єРобота, які ми запустили понад два роки тому для підтримки й стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу. Держава інвестувала в їхні проєкти через гранти загалом 9,3 млрд грн", - зазначила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, половину інвестованих державою коштів отримувачі грантів вже повернули до бюджету через сплачені податки та збори. Завдяки програмі вдалося забезпечити 55 тисяч людей новими робочими місцями.

Зазначається, що від запуску проєкту "єРобота" у липні 2022 року за програмою «Власна справа» видано 17 813 мікрогрантів на 4,2 млрд грн; на розвиток переробних підприємств – 743 гранти на 3,7 млрд грн; на садівництво та розвиток тепличного господарства – 231 грант на 1 млрд грн; ветеранам та членам їхніх родин – 806 грантів на 366 млн грн.

Читайте також: Гранти на розвиток бізнесу за програмою єРобота отримали близько 900 ветеранів - Прем'єр

Як повідомлялося, проєкт "єРобота" був запроваджений урядом у липні 2022 року для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька грантових програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів для ветеранів та другого з їх подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-