Шмигаль: Ніхто не може сказати, які будуть відключення взимку

Шмигаль: Ніхто не може сказати, які будуть відключення взимку

Укрінформ
Наразі прогнозувати, скільки годин без світла буде взимку та чи будуть відключення взагалі, некоректно. Росіяни мають свої терористичні плани, але й енергетики готуються до атак.

Про це на пресконференції сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто сьогодні не може сказати про 4 години, 16 години або зовсім без відключень. Тому що росіяни мають свої терористичні плани знищення нашої енергетичної інфраструктури", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що Україна точно пройде прийдешню зиму, однак як це буде - стане зрозуміло лише під час опалювального сезону. "Сьогодні пророкувати і робити сенсаційні заяви абсолютно неправильно і ми так робити не будемо", - зауважив очільник уряду.

Читайте також: МАГАТЕ перевірить в Україні важливі для ядерної безпеки підстанції, пошкоджені обстрілами

Шмигаль повідомив, що Україна захищає свої енергетичні об'єкти різними рівнями захисту, і на сьогодні більшість об'єктів уже має певний захист. Окрім пасивного захисту (габіони, бетонні споруди) більшість енергооб'єктів потрапляють у радіус діх різних систем ППО.

Як повідомлялося, захисні споруди на об'єктах НЕК "Укренерго" готові на понад 85%. На об'єктах, де роботи проводить Агентство з відновлення, готовність нижча, але роботи тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-