Місія МВФ погодила виділення Україні траншу в $1,1 мільярда

Місія МВФ погодила виділення Україні траншу в $1,1 мільярда

Укрінформ
МВФ та українська влада досягли домовленості на рівні персоналу щодо п’ятого перегляду програми розширеного фінансування (EFF) для України.

Про це повідомили у Міжнародному валютному фонді, передає Укрінформ.

«Співробітники МВФ і українська влада досягли угоди на рівні персоналу (SLA) щодо п’ятого перегляду чотирирічної програми розширеного фінансування (EFF). За умови схвалення Виконавчою радою МВФ Україна отримає близько $1,1 мільярда», - зауважили у Фонді.

При цьому підкреслюється, що продуктивність виконання Україною програми залишається високою.

«Органи влади виконали всі кількісні критерії ефективності станом на кінець червня, а також структурний маяк для завершення перегляду. Також було досягнуто домовленостей щодо параметрів політики й реформ для підтримки макроекономічної стабільності під час війни»,- зазначається в документі.

Крім того, у МВФ підкреслили, що українська економіка залишалася стійкою в першій половині 2024 року, однак подальші перспективи є надзвичайно невизначеними.

У цьому контексті прогнозується, що зростання реального ВВП в Україні становитиме 2,5-3,5%. До кінця 2024 року інфляція зросте приблизно до 9%.

Читайте також: В ОП обговорили з місією МВФ реформи в Україні, необхідні для перегляду програми фінансування

«Продовження війни призведе до нових потреб у фінансуванні та вимагатиме рішучих політичних зусиль з боку влади, а також широкомасштабної підтримки донорів»,- підкреслили у Фонді.

Як повідомляв Укрінформ, Україна і МВФ досягли домовленості про четвертий перегляд програми EFF наприкінці травня, що дозволило нашій країні вже на початку червня отримати черговий транш у розмірі близько $2,2 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-