Швейцарія надасть ₣58,7 мільйона на цифровізацію України

Швейцарія надасть ₣58,7 мільйона на цифровізацію України

Укрінформ
Україна та Швейцарія підписали меморандум про співпрацю у сфері трансформації публічного управління та цифровізації регіонів, в межах якого у 2024 - 2028 роках буде надано 58,7 млн франків (69,4 млн доларів).

Про це повідомило у Телеграмі Міністерство цифрової трансформації України, передає Укрінформ.

Меморандум про співпрацю у сфері трансформації публічного управління та цифровізації регіонів підписали віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн.

«Протягом 2024 - 2028 років Швейцарія через Швейцарське агентство з розвитку та співробітництва (SDC) виділить 58,7 млн швейцарських франків. Проєкти реалізовуватимуть у межах Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа», - йдеться в повідомленні.

У межах меморандуму цифровізація буде продовжена у сферах охорони здоровʼя, освіти, електронного нотаріату, гуманітарного розмінування тощо. Також частина коштів буде спрямована на перезапуск Державної служби статистики.

Читайте також: У Швейцарії відбудеться конференція щодо розмінування України

Окрім того, кошти будуть направлені на цифровий розвиток прифронтових громад та на підтримку українців, що постраждали від повномасштабної війни, — ВПО, людей з інвалідністю та жителів деокупованих регіонів.

За весь час співпраці з 2015 року Швейцарія вже виділила понад 30 млн франків на розвиток цифровізації в Україні. Разом з партнерами запущено «Дію», реалізовується реформа Держстату, впроваджується «Мрія», запущено шлюб онлайн і ще десятки електронних сервісів.

Читайте також: Швейцарія допоможе аграріям із прифронтових територій: Висоцький зустрівся з представниками посольства

Як повідомлялося, Україна і Швейцарія продовжать виконувати діючі спільні проєкти в агросекторі та розглянуть майбутні для відновлення сільського господарства в прифронтових зонах.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-