Глава Єврокомісії їде до Києва обговорити енергопідтримку

Глава Єврокомісії їде до Києва обговорити енергопідтримку

Укрінформ
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн планує відвідати Київ і обговорити з Президентом Володимиром Зеленським підтримку від ЄС, яка гарантуватиме енергетичну безпеку України напередодні зими.

Про це вона заявила у четвер на спільній пресконференції з виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства Фатіхом Біролем у Брюсселі, передає Укрінформ.

Фон дер Ляєн зауважила, що щоб пережити цю зиму, Україні потрібно 17 гігаватів електроенергії, і ЄС зможе допомогти покрити лише 25% потреб.

Вона додала, що 80% теплових електростанцій України і третина гідроенергетичних потужностей були зруйновані російськими атаками.

«За два тижні розпочнеться опалювальний сезон. Оскільки температура падає, Євросоюз готовий посилити підтримку України. Готуємося до зими разом. Після цієї пресконференції я вирушу до Києва, щоб особисто обговорити завтра ці питання з Президентом Зеленським», - сказала вона.

Читайте також: ЄС допоможе українцям пережити важку зиму - Домбровскіс

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікує, що переговори із європейськими операторами системи передачі про збільшення потужності для імпорту електроенергії із 1,7 ГВт до 2,2 ГВт завершаться до початку зими.

Фото: Olivier Hoslet/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-