ЄС допоможе українцям пережити важку зиму - Домбровскіс

ЄС допоможе українцям пережити важку зиму - Домбровскіс

Укрінформ
Цілеспрямовані обстріли Росією критичної інфраструктури України та її систем енергетичного розподілу створюють важку ситуацію для виживання людей наступної зими, але ЄС має намір підтримати Україну в цих умовах та вже надає їй безпрецедентну надзвичайну та гуманітарну допомогу.

Про це у вівторок у Страсбурзі під час відкриття слухань щодо продовження фінансової та військової допомоги для України заявив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українці, як ті, хто залишаються в країні, так і ті, хто шукають тимчасового захисту в ЄС, все ще потребують надзвичайної і гуманітарної допомоги. На жаль, ця зима не буде для них простою, оскільки Україна постає перед цілеспрямованими російськими атаками проти енергопостачання та відповідної інфраструктури. Хоча Україна цілодобово працює над відновленням цих руйнувань, вони мають кумулятивний ефект», - зазначив Домбровскіс.

Він нагадав: за даними ООН, шкода, що була спричинена російськими бомбардуваннями критичній інфраструктурі, може потенційно позбавити українське цивільне населення послуг, які дозволяють виживати в умовах зими.

Читайте також: Литва і надалі допомагатиме Україні забезпечувати стабільну роботу енергооб’єктів

«Для вирішення всіх цих проблем ЄС та його країни-члени мобілізували допомогу та ресурси у безпрецедентних обсягах, і далі підтримуватимуть Україну», - наголосив Домбровскіс.

Як повідомлялося, із жовтня 2022 року по вересень 2024-го об’єкти української енергетичної інфраструктури зазнали 1024 російських атак. Загальні втрати енергетичних потужностей України внаслідок атак у 2024 році, які почалися 22 березня, перевищують 9 ГВт.

Фото: Валдіс Домбровскіс, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-