Україна почала завозити картоплю з-за кордону через дефіцит виробництва

Україна почала завозити картоплю з-за кордону через дефіцит виробництва

Укрінформ
Україна у вересні розпочала імпорт картоплі з Польщі та Литви через зростання попиту та побоювання щодо дефіциту якісної продукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє EastFruit.

Зазначається, що з 1 по 23 вересня 2024 року країна вже отримала три вантажівки картоплі з Литви, (22 т за 10,5 тис. дол.) та Польщі (41 т за 20,1 тис. дол.).

За даними Державної митної служби, за січень-серпень 2024 року Україна імпортувала 15 тис. т картоплі (понад 9 млн дол.), в той час як експорт становив 760 т (215 тис. дол.).

Аналітики проєкту вважають, що імпорт картоплі почався через зростання попиту серед оптовиків та роздрібних мереж, а також через спекуляції щодо ймовірного дефіциту якісної картоплі, власне цим зумолене й зростання цін.

Читайте також: Миколаївські аграрії через спеку недоотримали третину урожаю овочів

Погіршення врожаю цього року сприяло підвищенню цін та зростанню попиту на імпорт картоплі. Експерти моніторингового проєкту зазначають, що основними причинами імпорту картоплі стали зростання попиту через потреби армії, міграцію населення, а також скорочення локального виробництва в Україні.

Як повідомлялось, в Україні стрімко зростає ціна на продовольчу картоплю через досить високий попит з боку місцевих оптових компаній і роздрібних мереж та чутки про нестачу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-