Кількість кредитних спілок продовжує скорочуватися - Нацбанк

Кількість кредитних спілок продовжує скорочуватися - Нацбанк

Укрінформ
У II кварталі 2024 року продовжилося скорочення ринку кредитних спілок, проте сегмент зберіг прибутковість.

Про це йдеться в щоквартальному Огляді небанківського фінансового сектору, передає Укрінформ із посиланням на Національний банк України.

«Тривав подальший вихід з ринку кредитних спілок та обсяги їхніх активів скорочувалися – на 1% щоквартально. Кредитний портфель за останній квартал майже не змінився. Водночас обсяги депозитів у II кварталі зменшилися на 1%, додаткових пайових внесків – на 13%», - зазначається в огляді.

За даними НБУ, чистий процентний дохід кредитних спілок за квартал зріс на 2%, однак у річному вимірі продовжував зменшуватися через скорочення кредитного портфеля та зниження процентних ставок за всіма видами кредитів.

У регуляторі зазначають, що попри неефективність операційної діяльності окремих спілок, сегмент у цілому отримав прибуток за рахунок доходів від розформування резервів та допомоги від USAID.

Читайте також: Ринок небанківських фінпослуг у липні залишили 28 учасників, один з'явився - НБУ

Як повідомляв Укрінформ, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) запустило чотирирічний проєкт GROW з початковим фінансування у 5 млн дол. США для підтримки українських кредитних спілок. Проєкт спрямований на розширення доступу до фінансування для малого та середнього бізнесу та створення сприятливого середовища для роботи кредитних спілок.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-