Укренерго накопичило трикратний запас ремонтного обладнання на зиму

Укренерго накопичило трикратний запас ремонтного обладнання на зиму

Укрінформ
Укренерго для стабільного проходження опалювального періоду накопичила втричі більший за нормативи запас ремонтного обладнання.

Про це компанія повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами т.в.о. голови правління компанії Олексія Брехта, оператор ОЕС України має повний спектр відповідного силового електротехнічного обладнання та резервний аварійний парк трансформаторів.

“Ми, напевно, в цю зиму готові, як ніколи, до всіх можливих сценаріїв - так, щоб належним чином на них реагувати”, - зауважив Брехт.

Також він повідомив, як накопичений співробітниками компанії досвід в рази прискорив терміни відновлення пошкодженого устаткування.

За словами Брехта, під час останньої російської масованої ракетної атаки були удари по чотирьох підстанціях 750 кВ. Енергетики відновили їхню роботу в повному обсязі за 13 днів.

“Це завдяки тому, що ми маємо парк обладнання, фахову команду людей, які готові прийти і почати виконувати цю роботу. І у нас є все необхідне майже на об’єкті, який має відновлюватись - від цього дуже сильно залежить, скільки часу знадобиться”, - акцентував Брехт.

Також він підкреслив, що енергетики навчились за три тижні встановлювати автотрансформатор, перевозячи його з іншого регіону.

Читайте також: Україна має шанси пройти зиму без відключень світла - Галущенко

“За три тижні, повірте, цього ніхто ніколи в житті не робив. Ми встановлюємо рекорди, на які зараз можуть рівнятися наші колеги”, - наголосив Брехт.

Як повідомляв Укрінформ, за словами директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, більша частина критичної інфраструктури міст забезпечена резервними джерелами живлення, однак на горішніх поверхах багатоквартирних будинків, якщо вони самі не матимуть генераторів, при відключеннях може не бути тепла і води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-