Понад 20 000 українців отримали гранти на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Понад 20 000 українців отримали гранти на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Укрінформ
Від початку дії програми "Власна справа" її переможцями стали понад 20 тис. українців, які отримали гранти на старт або розвиток бізнесу.

Про це повідомило Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

«З моменту запровадження Урядом грантової програми «Власна справа» в липні 2022 року її переможцями стали вже понад 20 тис. людей, які отримали гранти на започаткування або розвиток своєї справи. Загалом держава інвестує в мале підприємництво через гранти майже 5 млрд грн», - зазначила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко.

За підсумками дев'ятнадцятої хвилі програми визначено ще 447 переможців, які отримають гранти на 110 млн грн. Серед отримувачів мікрогрантів 57% жінок, 33% чоловіків та 10% юридичних осіб.

Найбільше грантоотримувачів із Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Харківської, Київської областей та міста Києва. Переважна більшість з них планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання для ведення бізнесу.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці, є оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів, тимчасове розміщування й організація харчування, переробна промисловість та надання інших видів послуг.

Читайте також: Учасники програми «Власна справа» сплатили ₴2,6 мільярда податків - Шмигаль

Як повідомлялося, за програмою "Власна справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Для отримання гранту понад 75 тис. грн обов'язковою умовою є створення 1-2 робочих місць.

Програма "Власна справа" є частиною урядового проєкту "єРобота" та політики "Зроблено в Україні". Очікується, що отримувачі грантів створять близько 40 тис. робочих місць в усіх регіонах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-