Укренерго оголосило додатковий аукціон на «швидкі» резерви на п'ять років

Укренерго оголосило додатковий аукціон на «швидкі» резерви на п'ять років

Укрінформ
НЕК "Укренерго" оголосила на 24 грудня додатковий аукціон на придбання автоматичних резервів відновлення частоти (аРВЧ) строком на 5 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"НЕК «Укренерго» оголосила додатковий спецаукціон на закупівлю допоміжних послуг для балансування енергосистеми, який відбудеться 24 грудня. На цьому аукціоні компанія планує докупити необхідні послуги з надання автоматичного резерву відновлення частоти (аРВЧ)", - йдеться у повідомленні.

Укренерго пропонує контракт на надання аРВЧ на 5 років із відтермінуванням надання послуги до одного року. У компанії нагадали, що із загальної потреби у даній послузі в 1ГВт наразі придбано 397 МВт.

Читайте також: Сертифікація Укренерго не вплине на імпорт електроенергії з ЄС узимку - Енергоспівтовариство

Як повідомлялося, перший довгостроковий аукціон на придбання автоматичних резервів відновлення частоти Укренерго провело 22 серпня, придбавши 500 МВт резервів. Однак із 35 компаній, що перемогли в аукціоні, фінансові гарантії внесли 22 компанії.

Допоміжні послуги з надання автоматичного резерву відновлення частоти – це послуги з готовності генеруючого обладнання постійно реагувати на зміну міждержавних перетоків між енергосистемами України та сусідніх держав. Цей резерв надається автоматично, а час повної активації не перевищує 15 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-