Власна справа: ветерани та члени їхніх родин вже отримали грантів на ₴540 мільйонів

Власна справа: ветерани та члени їхніх родин вже отримали грантів на ₴540 мільйонів

Укрінформ
Від старту грантової програми "Власна справа" переможцями стали вже 1150 ветеранів та членів родин учасників бойових дій; у їхній бізнес держава інвестує загалом 540 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство економіки України

"Маємо вже 1150 переможців ветеранського компоненту програми «Власна справа», які отримають гранти на старт або розвиток свого бізнесу. Завдяки фінансовій підтримці 70% з них зможуть масштабувати бізнес, збільшити обсяги виробництва, опанувати нові напрямки діяльності, 30% грантоотримувачів розпочнуть власну справу з нуля", - зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

За її словами, у процесі реалізації бізнес-проєктів вони створять понад 2 тисячі нових робочих місць в усіх регіонах країни. Загалом держава інвестує через гранти у бізнес ветеранів та членів їхніх родин вже 540 млн грн.

«Серед 82 переможців дев'ятнадцятої хвилі подачі заяв на гранти 47 учасників бойових дій, 35 членів родин ветеранів. 68 переможців отримають грант розміром до 500 тис. грн, 7 — до 250 тис. грн, 7 — до 1 млн грн», - зауважили у міністерстві.

Читайте також: Уряд змінив умови надання грантів для виробництв переробної галузі

Найбільше грантоотримувачів з Київської, Хмельницької, Львівської, Полтавської областей. Найпопулярніші сфери, в яких планують розвивати бізнес грантоотримувачі — оптова та роздрібна торгівля, переробна промисловість, тимчасове розміщування й організація харчування.

При отриманні гранта від 500 тис. грн до 1 млн грн ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше трьох років. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування 70/30, тобто отримувач гранта має вкласти в свою справу 30% власних коштів, а 70% - надасть держава.

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок жовтня 2024 року з початку запуску проєкту "єРобота" у липні 2022 року держава інвестувала через гранти 10 млрд грн у розвиток малого і середнього бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-