Держфінмоніторинг виявив підозрілих фінансових операцій на ₴53 мільярди

Держфінмоніторинг виявив підозрілих фінансових операцій на ₴53 мільярди

Укрінформ
Державна служба фінансового моніторингу України у січні – вересні 2024 року виявила фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів, на суму 53,1 млрд грн.

Про це повідомив Держфінмоніторинг, передає Укрінформ.

"За 9 місяців 2024 року Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 780 матеріалів (429 узагальнених матеріалів та 351 додатковий узагальнений матеріал)... У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів, та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 53,1 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

За 9 місяців 2024 року сума зупинених Держфінмоніторингом фінансових операцій становить в еквіваленті 6,1 млрд грн.

Крім того, за звітний період Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів 109 матеріалів, пов'язаних з фінансуванням тероризму/сепаратизму, військовою агресією з боку російської федерації проти України та іншими загрозами національній безпеці.

Зазначається, що основним напрямком діяльності Держфінмоніторингу є виявлення фінансових операцій та осіб пов’язаних з фінансуванням тероризму, військовою агресією з боку РФ проти України, насильницькою зміною чи поваленням конституційного ладу або захопленням державної влади, зміною меж території або державного кордону.

Читайте також: Нацбанк спростував інформацію про штрафи за порушення правил фінмоніторингу

Як повідомляв Укрінформ, у січні – березні 2024 року Державна служба фінансового моніторингу України виявила фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, на суму 21,8 млрд грн.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-