Угорський парламент ратифікував будівництво ще одного КПП на кордоні з Україною

Угорський парламент ратифікував будівництво ще одного КПП на кордоні з Україною

Укрінформ
Угорський парламент ратифікував запуск будівництва нового КПП на українcько-угорському кордоні та реконструкцію КПП "Лужанка" для вантажних перевезень.

Про це повідомив т.в.о. начальника Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

"Важливі новини у сфері розвитку прикордонної інфраструктури: угорський парламент ратифікував зміни до Угоди між Україною та Угорщиною щодо розбудови пунктів пропуску. У документі йдеться про початок будівництва і запуск автомобільного КПП «Велика Паладь – Нодьгодош»" - йдеться у повідомленні.

Також, додав Білецький, йдеться про реконструкцію КПП «Лужанка - Берегшурань».

"Тут після завершення робіт пропускатимуть порожні вантажівки, що дозволить розвантажити пункт пропуску «Чоп - Захонь»." - повідомив він.

Як повідомляється, відповідна інформація з’явилася на офіційному сайті законодавчого органу. Триває процес оприлюднення документа, який набуде чинності через 30 днів з дня публікації.

"Майже три роки наполегливої праці, комунікації із сусідами і перемовинами на найвищому рівні – і от маємо результат!

Читайте також: На Буковині розширюють пункт пропуску «Порубне»

Вдячний партнерам та всім причетним! Це вагоме досягнення, яке матиме позитивні наслідки не тільки для Закарпаття, а й для країни загалом", - додав Білецький.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Україна та Румунія під час форуму «Відновлення України: Бухарест-2023» підписали міжурядову угоду щодо будівництва моста на кордоні. Будівництво 261-метрового мосту через річку Тису відбуватиметься між населеними пунктами Біла Церква (Україна, Закарпаття) та Сігету Мармацієй (Румунія). Саме він з'єднає дві країни у межах нового пункту на кордоні пропуску "Біла Церква - Сігету Мармацієй".

Зведення мосту планують завершити до кінця 2024 року. Міст будуватимуть коштом Румунії і ЄС, за українською стороною - будівництво дороги до ПП.

Фото: Мирослав Білецький, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-