В Україні щороку понад 400 тисяч осіб помирають від серцево-судинних захворювань

В Україні щороку понад 400 тисяч осіб помирають від серцево-судинних захворювань

Укрінформ
В Україні кожного року від серцево-судинних захворювань помирають близько 400 тисяч осіб.

Про це повідомила на брифінгу завідувачка відділу профілактики неінфекційних захворювань (НІЗ), керівниця Центру знань із НІЗ ЦГЗ Ірина Сорока, передає Укрінформ.

"У нас кожен рік більше 400 тисяч осіб помирають від серцево-судинних захворювань, а це 60% смертей", - зазначила вона, додавши, до переліку захворювань, що призводять до найбільшої смертності, і діабет.

Вона акцентувала, що найбільше помирають від інсультів та інфарктів міокарда, а це саме ті захворювання, яким можна і треба запобігти.

Читайте також: НСЗУ виплатила медзакладам за лікування інсультів майже500 мільйонів

За словами фахівця, те, чи виникнуть ці захворювання, на 50% залежить від поведінки людини - нашої фізичної активності, харчування тощо.

"Як показують дослідження, у нас понад 50% населення є споживачами алкоголю, більше 60% харчуються неправильно. А це все - ті фактори ризику, які призводять до захворювань серцево-судинної системи і в подальшому - до смертності", - сказала Сорока.

Вона додала, що виміряти тиск людина може і в домашніх умовах, а якщо не вміє, то може звернутися до лікаря.

"Визначення рівня глюкози у крові - це перший крок до діагностики цукрового діабету. Це також можна пройти абсолютно безоплатно за направленням сімейного лікаря", - зазначила вона.

Також фахівець закликала населення не займатися самолікуванням.

Як повідомляв Укрінформ, понад 20% переміщених у зв’язку з російською війною людей страждають на серцево-судинні захворювання, а кожен двадцятий – на цукровий діабет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-