Ляшко закликав активізувати боротьбу з неформальними внесками у лікарнях

Ляшко закликав активізувати боротьбу з неформальними внесками у лікарнях

Укрінформ
Необхідно активізувати боротьбу з неформальними внесками у медичних закладах України, щоб знати реальну суму обігу коштів у системі охорони здоров’я України.

Як передає кореспондентка Укрінформу, про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, під час виступу на Всеукраїнському з’їзді серцево-судинних хірургів у Києві.

Міністр підкреслив, що потрібно активізувати боротьбу з неформальними внесками у лікарнях.

“Бачимо, що ці внески не проходять через спецрахунок закладів охорони здоров’я. Їх немає. Тож проблема у тому, що вони не реєструються, і ми не розуміємо, наскільки насправді потрібно підвищувати бюджет охорони здоров’я”, - зазначив Ляшко.

Він також додав, що Програма медичних гарантій, яку адмініструє Національна служба здоров’я України, на 80% покривається за рахунок коштів міжнародних партнерів. “Зокрема, й коштів американських платників податків”, - уточнив Ляшко.

Читайте також: Експертні групи МОЗ проводитимуть клінічні аудити у лікарнях - Ляшко

19-20 жовтня 2023 року у Києві проходить XXVIII Всеукраїнський з'їзд серцево-судинних хірургів. Це щорічний науково-практичний захід, що об`єднує професійну спільноту кардіохірургів України та закордонних колег. Цьогоріч захід присвячено 40-річчю заснування Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до показників проєкту Державного бюджету України на 2024 рік, загальні видатки Державного бюджету України на охорону здоров’я на наступний рік становитимуть 201,9 млрд грн, що на 24,4 млрд грн більше цьогорічного показника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-