Львівські лікарі прооперували шестирічного хлопчика, який мав ризик розвитку інсульту

Львівські лікарі прооперували шестирічного хлопчика, який мав ризик розвитку інсульту

Укрінформ
У Західноукраїнському дитячому медичному центрі прооперували 6-річного хлопчика, у якого через патологію ниркових артерій виникли проблеми з тиском, через що він мав ризик розвитку інсульту.

Про це повідомив у Фейсбуці Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, передає Укрінформ..

“240/160. З таким артеріальним тиском потрапив до нас 6-річний Володя зі Львівщини. Причиною стала патологія ниркових артерій”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що хлопчик потрапив у лікарню у важкому стані та мав ризик розвитку інсульту. Маму турбувала незвична млявість сина, сонливість, відмова від їжі і втрата маси тіла. Під час лабораторних досліджень у нього виявили високий рівень білка в сечі, критично високі показники креатиніну та сечовини.

Щоб підтвердити своє припущення, а саме стійке підвищення артеріального тиску через порушення кровотоку у ниркових артеріях, медикам довелося зробити хлопчику комп'ютерну томографію з контрастуванням. Коли важка патологія підтвердилася, було зрозуміло, що допомогти дитині може лише хірургічне втручання.

За словами дитячого нефролога, на початку лікування ниркові показники і тиск у хлопчика залишались високими. Щоб стабілізувати стан і підготувати його до операції, кілька тижнів проводили йому процедуру гемодіалізу.

Операцію провела команда дитячого медичного Центру разом з колегами із Львівської обласної клінічної лікарні та медуніверситету імені Данила Галицького.

“У світовій літературі описані поодинокі подібні випадки. Ушкодження нирок потребувало проведення гемодіалізу. Завдяки налагодженій співпраці з фахівцями ЗУСДМЦ вдалося провести чергову складну, ювелірну, рятівну операцію, реконструювати артерію та відновити ниркову функцію”, - розповів головний трансплантолог Львівської області Ростислав Жук.

Читайте також: У львівському «Охматдиті» лікарі сформували хлопчику барабанну перетинку

У дитячому медичному Центрі зазначили, що після операції маленький пацієнт почуває себе добре. Всі головні показники здоров'я нирок поступово нормалізуються. Артеріальний тиск приходить до норми. Надзвичайно важливо, що пацієнт уже не потребує гемодіалізу та трансплантації нирки.

Як повідомляв Укрінформ, у дитячій лікарні Святого Миколая першого медоб’єднання Львова 18-річній дівчині з онкологією хірурги видалили коліно, а нижню частину ноги перевернули на 180 градусів і пришили.

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-