Міжнародні партнери передали Україні дві мобільні гінекологічні клініки

Міжнародні партнери передали Україні дві мобільні гінекологічні клініки

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася офіційна передача двох мобільних гінекологічних клінік від UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. Клініки працюватимуть на територіях Донецької та Херсонської областей.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

Міжнародні партнери передали Україні дві мобільні гінекологічні клініки / Фото: МОЗ

"У такій мобільній гінекологічній клініці жінкам зможуть провести безоплатний повноцінний гінекологічний огляд, зробити УЗД, надати консультацію і психологічну підтримку, тестування на ВІЛ та інфекції, які передаються статевим шляхом. Крім того, ці клініки обладнані усім необхідним для проведення пологів", - йдеться у повідомленні.

Передані два авто будуть надавати допомогу в Донецькій та Херсонській областях у складі мобільних гінекологічних бригад. Закупівля автомобілів стала можливою за підтримки урядів Швеції та Норвегії.

Читайте також: Україна отримала від партнерів мобільну медлабораторію та 30 «швидких»

Як зазначають в МОЗ, у 23 областях України вже діють 28 мобільних гінекологічних бригад у межах проєкту UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. Такі бригади працюють на віддалених територіях, де доступ до медичних послуг ускладнений.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення Росія пошкодила 1 543 обʼєкти медзакладів та ще 204 - зруйнувала повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-