Посол Японії висадив сакури у Ботанічному саду

Посол Японії висадив сакури у Ботанічному саду

Укрінформ
За підтримки Посольства Японії в Україні в Ботанічному саду ім. О.Фоміна Київського національного університету ім. Т.Шевченка буде висаджено 20 сакур.

Про це під час висадження сакур у Ботанічному саду ім. О.Фоміна повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, інформує кореспондент агентства.

"Цього року Україна і Японія святкують 25-ту річницю дипломатичних відносин, а також дуже визначний рік Японії в Україні. У нас дуже багато запитів від різних міст, про те що вони бажають посадити в себе сакуру. Посольство Японії готове допомагати всім чим зможе, і я сподіваюся, що цього року до осені ми посадимо 2500 сакур по Україні", - сказав посол. 

Зокрема, ректор Київського національного університету ім. Т.Шевченка Леонід Губерський наголосив на тісній співпраці університету та Посольства Японії.

"Ми співпрацюємо з 11 провідними університетами Японії вже тривалий час. У нашому університеті протягом багатьох років вивчається японська мова. І дуже символічним є те, що саме в Ботанічному саду нашого університету відбувається ця акція. Висадження сакури, дерева, яке символізує Японію, є знаком зміцнення нашої дружби, співробітництва і взаєморозуміння між нашими народами", - наголосив Губерський.

Після офіційних виступів, Посол Японії в Україні, ректор університету та група студентів висадили дві сакури на території Ботанічного саду. Загалом на території університету буде висаджено 20 дерев. "Це для нас велика честь. Нашому Ботанічному саду вже 178 років і тут навіть є сакури яким по 80 років", - додав Губерський.

Як повідомлялося, Посольство Японії в Україні розпочало кампанію із висадження сакури на всій території нашої держави. З квітня буде висаджено дерева у понад 20 містах України, в тому числі Києві, Львові, Одесі тощо. Акція здійснюватиметься за підтримки та у тісній співпраці із компанією JTI Україна та місцевими органами влади за участю глави японської дипмісії та міських голів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-