Працівникам Лук'янівського СІЗО загрожує як мінімум звільнення - Петренко

Працівникам Лук'янівського СІЗО загрожує як мінімум звільнення - Петренко

Укрінформ
Нині ситуація в Лук'янівському слідчому ізоляторі, де 9 серпня засуджені екс-бійці спецроти «Торнадо» влаштували бунт, штатна. Проводиться службове розслідування щодо осіб, які допустили порушення режиму в СІЗО.

Про це сказав журналістам міністр юстиції Павло Петренко в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У рамках цього інциденту відбувається зараз досудове розслідування, було порушено кримінальне провадження по тим усім подіям, які відбувалися в СІЗО: і по спротиву, і завданню тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів, тому я не маю права розказувати деталі цього розслідування. Але зараз в Лук'янівському СІЗО ситуація є штатною, проводиться службове розслідування проти осіб, які допустили порушення режиму в самому СІЗО. І ми так само зараз проводимо профілактичні заходи по всім СІЗО в Україні - перевіряємо щодо наявності чи відсутності заборонених предметів у камерах», - сказав Петренко, коментуючи ситуацію з «торнадівцями».

За словами міністра юстиції, тим співробітникам СІЗО, котрі допустили порушення режиму в слідчому ізоляторі, може загрожувати «як мінімум звільнення», проте не виключає, що можуть бути і більш жорсткі санкції «згідно з чинним законодавством».

Читайте також: Бунт "торнадівців": спільниками ув'язнених могли бути двоє працівників СІЗО

На уточнення журналістів, скільки нині підозрюваних у справі щодо бунту «торнадівців», Петренко не відповів, зазначивши, що не може розкрити інформацію досудового розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня засуджені екс-бійці спецроти «Торнадо» влаштували бунт у Київському (Лук'янівському) СІЗО.

7 квітня 2017 року суд оголосив вирок 12-тьом колишнім бійцям розформованої спецроти «Торнадо». Вісьмох екс-бійців спецроти «Торнадо», звинувачуваних у насильстві та катуванні, засудили до позбавлення волі від 5 до 11 років. Зокрема, екс-командира розформованої роти «Торнадо» Руслана Онищенка засудили до 11 років. Згодом трьох звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки. До усіх застосовували дію «закону Савченко». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-