Суд заарештував Белька на два місяці, застава - 288 тисяч

Суд заарештував Белька на два місяці, застава - 288 тисяч

Укрінформ
Дніпровський райсуд Києва обрав запобіжний захід для ексучасника АТО Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро, - тримання під вартою строком на 60 діб із альтернативою застави у розмірі 288 тисяч.
Таке рішення оголосила суддя, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - задовольнити", - сказала суддя.

Водночас, суддя визначила альтернативу у вигляді застави у розмірі 288 тисяч.

У разі внесення застави на Белька будуть покладені наступні обов'язки: з'являтися за вимогою до слідчого, прокурора, суду; носити електронний засіб контролю; повідомляти про зміну місця проживання суд, прокурора, слідчого.

Читайте також: Зінкевич каже, що влаштує Белька на реабілітацію та орендує йому житло

Ухвала може бути оскаржена впродовж 5 днів.

Адвокати Белька і народний депутат Яна Зінкевич заявили, що це рішення суду буде оскаржено.

Читайте також: Белько обіцяє у суді, що нікуди не тікатиме

Як повідомляв Укрінформ, про готовність поручитися за Белька заявили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, народний депутат Яна Зінкевич та очільник Департаменту КОРД Нацполіції Микола Путій.

18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував зловмисник. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро по мосту.

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО, 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму. Раніше він проходив службу за контрактом в підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій. У липні 2019 року він був звільнений зі служби за невиконання умов контракту.

У спецоперації із затримання зловмисника на мосту Метро було задіяно близько 300 правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-