У Києві справа про смертельне побиття жінки дійшла до суду

У Києві справа про смертельне побиття жінки дійшла до суду

Фото
Укрінформ
У столиці перед судом постане уродженець Херсонщини за побиття і сексуальне насильство щодо киянки, яка згодом померла в лікарні.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Києва.

"Слідчі Дніпровського управління поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури № 4 скерували до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного чоловіка, який кілька годин поспіль бив жінку, яка відмовилася задовольнити його статеву пристрасть. Згодом вона померла від отриманих травм у лікарні", - йдеться у повідомленні.

Фото: Національна поліція
Фото: Національна поліція

Зазначається, що подія сталася взимку у Дніпровському районі Києва. Тоді до поліції звернувся 26-річний киянин, який повідомив, що у квартирі на ліжку виявив оголеного незнайомця та поруч свою побиту матір. За вказаною адресою негайно виїхали екіпажі патрульних та слідчо-оперативна група. У квартирі працівники поліції виявили 27-річного уродженця Херсонської області, який раніше судимий за зґвалтування.

"Як з’ясувалося, 51-річна потерпіла познайомилася з правопорушником на вулиці. Невідомий чоловік запропонував жінці донести сумку додому, на що вона погодилася. І коли зловмисник опинився у квартирі потерпілої, він почав завдавати тілесних ушкоджень останній. Кілька годин поспіль зловмисник вчиняв відносно жінки насильницькі дії сексуального характеру, але згідно з  проведеною експертизою зґвалтування не було", - зазначив начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін.

Лікарі «швидкої», які прибули на виклик, госпіталізували потерпілу до медичного закладу, де вона згодом померла від отриманих травм. Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: У Чернівцях затримали нападників, які побили та викрали чоловіка

Слідчі Дніпровського управління поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №4 повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 153 (Сексуальне насильство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному на час розслідування суд обрав запобіжній захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт передано до Дніпровського районного суду. Зловмиснику загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-