Справу про незаконний видобуток піску у Бортничах передали до суду

Справу про незаконний видобуток піску у Бортничах передали до суду

Укрінформ
До суду передано обвинувальний акт щодо голови правління акціонерного товариства, обвинуваченого у незаконному видобутку піску з Бортницького родовища на території Дарницького району Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, голова правління акціонерного товариства з 2017-го до 2018 рік у порушення умов спеціального дозволу на користування надрами та за відсутності акту про надання гірничого відводу організував силами підпорядкованого підприємства видобування піску з Бортницького родовища.

Читайте також: СБУ викрила корупційну схему в Одеській залізниці

“Згідно з висновком інженерно-екологічної експертизи, загальна сума збитків, завданих державі внаслідок самовільного видобування корисних копалин, становить понад 626 млн грн”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На розкраданнях в Укрзалізниці та Міноборони викрили нафтову компанію зі сфери впливу РФ

Фігуранту інкримінується зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та порушення правил охорони і використання надр (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, поліція Чернігівської області вручила підозру керівнику держпідприємства за незаконний видобуток торфу, що спричинило державі збитки більш як на 19 млн грн.

Фото: пресслужби Офісу генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-